

1 plåt, ca 30 st
Tid: 60 minuter
Ingredienser
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
0,5 dl rismjöl
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
1 tsk flingsalt
Gör så här1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda pumpafrön, solrosfrön, linfrön, sesamfrön, fiberhusk, rismjöl och salt i en bunke. Tillsätt olja och rör om.
3. Slå över det kokande vattnet. Blanda väl och låt smeten svälla 15 minuter.
4. Bred ut tunt på bakplåtspapper på en plåt. För att få ett jämnt knäcke, lägg ett bakplåtspapper över och kavla några tag med kavel. Dra bort pappret och strö över flingsaltet.
5. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut plåten och skär i fyrkanter. Grädda ytterligare 20-25 minuter. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar en stund på eftervärme med luckan på glänt.
