Ana Strehaljuk

Enkelt och nyttigt fröknäcke
Jag tänkte dela med mig av ett enkelt recept på ett gott och nyttigt knäckebröd som är fullt med olika sorters fröer. Fröknäcket  är glutenfritt, äggfritt och laktosfritt. Denna recept räcker till en plåt, ca 30 st fröknäckerutor.
Fröknäcke

1 plåt,  ca 30 st
Tid: 60 minuter

Ingredienser
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
0,5 dl rismjöl
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
1 tsk flingsalt

Gör så här1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda pumpafrön, solrosfrön, linfrön, sesamfrön, fiberhusk, rismjöl och salt i en bunke. Tillsätt olja och rör om.
3. Slå över det kokande vattnet. Blanda väl och låt smeten svälla 15 minuter.
4. Bred ut tunt på bakplåtspapper på en plåt. För att få ett jämnt knäcke, lägg ett bakplåtspapper över och kavla några tag med kavel. Dra bort pappret och strö över flingsaltet.
5. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut plåten och skär i fyrkanter. Grädda ytterligare 20-25 minuter. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar en stund på eftervärme med luckan på glänt.