Ana Strehaljuk

Hemmagjord Nutella
Jag vet att det finns många fans av Nutella där ute men jag måste erkänna attäven jag är ett stort fan av nutella… Att ha socker som huvudingrediens är dock inte riktigt som min grej. Jag har därför gjort en hälsosammare variant på Nutella. Receptet är enkelt och väldigt gott. Nu kan jag äta nutella på mina pannkakor även på varadagar utan att få dåligt samvete eller huvudvärk som vanligt vitt socker brukar ge mig. 
 
Ingredienser för 350 ml 
200 g hasselnötter
2 msk raw kokosolja
3 msk raw agavesirap
3 msk raw kakao
1 krm salt
1 krm äkta vaniljpulver
1/2 dl vatten (eventuellt)
 
Gör så här:
 
1. Rosta nötterna i en stekpanna i cirka 5-10 minuter. Var försiktig så att du inte bränner dem.
2. ”Gnugga” nötterna i en kökshandduk för att få bort de mesta av skalen.
3. Häll sedan nötterna i en mixer/blender och mixa i cirka 10 minuter. Det kommer kännas som en evighet och man måste skrapa ned smulorna flera gånger, men till sist kommer det likna nötsmör.
4. Häll i övriga ingredienser och blanda med vanlig elvisp. Tillsätt vattnet lite i taget, det är inte säkert att du behöver allt. Blanda tills du har den konsistens du vill ha.