Ana Strehaljuk

Glutenfritt bananbröd
Här kommer ett recept på ett rikitgt smarrigt bröd. Gott till frukost eller mellanmål med goda pålägg.
 
Till 1 bröd behöver du följande ingredienser:

5 ägg

3 bananer

1 1/2 dl smält kokosolja

5-6 dl mandelmjöl

3 msk psylliumfrön

3 msk chiafrön

1 tsk honung

1 tsk bikarbonat

En nypa salt

Gör såhär:

Mixa bananen med äggen till en slät smet. Smält kokosoljan, låt den svalna och rör ner honungen. Rör ihop med äggsmeten. Blanda ihop mjöl, chiafrön, bikarbonat, salt och psylliumfrön och rör sedan ner i smeten. Pensla en form, t.ex. en brödform med kokosolja och bröa med mandelmjöl eller vallmofrön. Häll ner smeten i formen och grädda i ugnen på 175 grader i ca 25 min eller tills brödet är helt torrt i mitten. Ta ut, lägg över en fuktig handduk och låt svalna helt innan du skär i det.