Ana Strehaljuk

GRANOLA MED SMAK AV JUL
 
Julen står runt knuten och det finns ingen anledning att vänta med julsmakerna till julafton. Det här är en glutenfri granola med pepparkakskryddor som livar upp vilken frukost som helst! Nejlika, kardemumma och kanel stimulerar matsmältningen och ingefära är bland annat känt för sina antiinflammatoriska egenskaper.
Njut av julens fantastiska kryddor i en god granola!

INGREDIENSER

2 dl hasselnötsmjöl
2 dl grovhackad sötmandel
2 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
2 dl bovetemjöl
1/2 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl neutral olja
3 msk honung
3 msk vatten
1/2 tsk salt
2 msk kanel
1 msk kardemumma
1 msk malen nejlika
1/2 msk malen ingefära
1 tsk vaniljpulver 

Så här gör du:

1. Blanda alla ingredienser i en bunke och knåda in vattnet, oljan och honungen.

2. Klä en plåt med bakplåtspapper och strö ut granolan i ett jämnt lager.

3. Grädda cirak 20 min i 175 graders värme. Vänd försiktigt om i granolan var femte minut så den gräddas jämnt. 

Låt svalna och servera i en krämig yoghurt med frukt och bär.